1 Tasteline
Med en fräsch design, matiga community-tjänster och en herrans massa bra recept briljerar Tasteline bland Sveriges matsajter. Man har lyckats skapa en sökfunktion som är über-avancerad men ändå hur lätt som helst att använda, och man lyfter fram sitt material på ett tilltalande sätt - här finns alltid något att klicka på. Tasteline tänker på alla, från glutenallergiker till GI-slavar. Med alla bra skolor, smarta tjänster och läsvärda artiklar kan vi inte annat än lyfta på hatten åt en lyckad satsning.
www.tasteline.com

2 Viktklubb.se (ny)
Sveriges första vikttjänst på nätet är fortfarande den bästa. Att bygga en användbar matdagbok är inte det lättaste - det märker man hos några av konkurrenterna - men Viktklubb.se har lyckats göra det både smidigt och inspirerande. Den peppande och sköna communityn vill vi gärna se växa!
www.viktklubb.se

3 Sjukvårdsrådgivningen
Gamla Infomedica, som under året bytt namn och fått ny fin form, har en rik flora av välskriven och pedagogisk information på sin sajt. Här störs man inte av facktermer utan möts av ett tilltal som passar lekmän. För barn finns härliga tecknade filmer som avdramatiserar besöket hos doktorn och vi vuxna kan kika på webb-tv.
www.sjukvardsradgivningen.se

4 Arla
Arlas nya design är grym och håller bilden i fokus. Precis som det ska vara när det handlar om mat. Arla ligger i framkant med användning av nya medier för att stärka varumärket, och sajtens receptsök direkt i MSN Messenger är hur smart som helst.
www.arla.se

5 Måbra (ny)
2005 var året då Aftonbladets Viktklubb fick konkurrens på allvar - och Måbra har gjort något mer av det än bara en bantningssajt. I nya livsstilscommunityn håller Måbra kontakt med sina läsare varje dag - en väg alla tidskrifter bör vandra.
www.mabra.com

6 Manolo.se (ny)
Sverige lider brist på bra modesajter, men tacka vet vi Manolo. Rappt och rätt tar de fasta på den meterosexuelle mannens modeintresse.
www.manolo.se

7 Fass.se
Fass djupa kunskapsbrunn har gett en helt ny transparens till medicinindustrin och ökat patientmakten. Det gillar vi.
www.fass.se

8 Bröllopstorget
Bröllop är hetare än någonsin - och så även Bröllopstorget. Här finns allt, verkligen allt, du behöver veta inför den stora dagen.
www.brollopstorget.se

9 Utsidan.se (ny)
Matig sajt för frilufsare med bra information och inspirerande läsning och tips från medlemmar. Perfekt för den som vill ta en sväng i naturen.
www.utsidan.se

10 Vårdguiden (ny)
Lyllos alla stockholmare! Med Vårdguiden går det inte att hamna fel i Stockholms vårdapparat. Knepiga begrepp är pedagogiskt förklarade och informationen riklig.
www.vardguiden.se

NY KATEGORI