1 Riksdagen (åter)

Riksdagen.se återlanserades i fjol och den nya sajten imponerar. Söket är supersnabbt - trots den massiva informationsmängd som bjuds. Här får vi trevlig form och bra, lockande ingångar till det relativt torra ämnet. Bra journalistiska texter berättar vad som händer och vi kan kika på hela ärendegången i maktens korridorer. Riksdagen.se förvaltar den öppna demokratin på ett föredömligt sätt.
www.riksdagen.se

2 TCO (ny)
De interaktiva filmerna på från TCO golvar oss - säljande och roliga med ett väl avvägt tilltal. TCO kan som inget annat fackförbund motivera oss att gå med i facket. Den nya sajten är tydlig, modern, och bra på att kommunicera. Så här ska en facksajt göras!
www.tco.se

3 Sverige.se (ny)
På Sverige.se sätts medborgarnas behov verkligen i fokus. Vervas guide till myndighetssverige utgår från situationer i livet och ger komplett information genom att länka oss vidare till rätt sida på landets alla myndighetssajter. Ett lysande och väl genomfört koncept som förenklar livet för de flesta.
www.sverige.se

4 Skatteverket (1)
E-tjänsterna hos Skatteverket klår det mesta, även om vi önskar att sajten var mer lättillgänglig och pedagogisk. 2,6 miljoner e-deklarerare kan inte ha fel.
www.skatteverket.se

5 Vägverket (4)
Vägverket har byggt en riktigt användbar sajt med bra tjänster. Bra användning av bilder lyfter sajten, även om en redesign inte skulle skada.
www.vagverket.se

6 Försäkringskassan (3)
Fräsch design och bra tilltal tillsammans med nyttiga tjänster gör Försäkringskassans sajt till en vinnare.
www.forsakringskassan.se

7 Bris.se (ny)
En bra sajt med skön grafisk profil och helrätt tonläge. Guld för idolkorten där kändisar bjuder på sina svagheter.
www.bris.se

8 Röda Korset (ny)
Bildmaterialet på Röda Korset är stundtals fantastiskt. Navigeringen är pedagogisk och de missar ingen chans att på ett bra sätt koppla in uppmaningen att donera.
www.redcross.se

9 Konsumentverket (5)
Här njuter vi av bra guider som utnyttjar nätet till att presentera ett omfattande material strukturerat och lättillgängligt. Den särskilda ingången för företagare är briljant.
www.konsumentverket.se

10 Min Pension.se (9)
Alla fakta om vår pension samlade på ett ställe. Här samarbetar staten med pensionsbolagen, vilket ger dig en egen pensionsprognos och gör sajten oumbärlig.
www.minpension.se

UT FRÅN LISTAN: Tullverket(2), Bolagsverket (6), Studera (7), Bilprovningen(8), Regeringen (10)