1 Aftonbladet (2)
Äntligen har Aftonbladet tagit steget tillbaka till interaktiviteten. Nu är det här, på webben, eftersnacket sker under tv-kvällen, och det är här blogg-revolutionen fått fart på allvar. Aftonbladets utbud är gigantiskt och rubrikerna alltid lika lockande. Webb-tv-sändningarna är både generösa och proffsiga. Dessutom har den fula men ack så hemtama designen gradvis fått sig en uppfräschning. Många klagar på journalistiken - men ännu fler läser den. Aftonbladet vet hur den gör varje läsare till en klickmaskin och har skapat den kompletta nyhets- och underhållningssajten.
www.aftonbladet.se

2 SVT.se (1)
Svt.se präglas av en stor experimentlusta. Många nya sajter och projekt lanseras, även om de inte alltid lever kvar. SVT vågade lansera pod-tv innan tekniken var riktigt på plats - tv var som helst, när som helst är framtidens melodi. Tv-utbudet på webben är enormt och Öppet Arkiv är den verkliga pärlan - vi älskar att se intervjuer med Roy Andersson från 1970. Dessutom har man lyckats ta fram en struktur där skillnaden mellan programinformation och nyheter är kristallklar.
www.svt.se

3 SR (3)
Podradio är hur hett som helst och SR går som vanligt i bräschen med att utnyttja den nya tekniken för att sprida sitt innehåll. Här bjuds vi på ett stort arkiv och många unika webbradioprogram. Bra upplagt och snyggt presenterat. Plus för webbradiosändningarna, nu även via mobilen!
www.sr.se

4 Expressen.se (7)
Expressen har gjort ett tokryck med massor av schyssta webb-tv-sändningar i en egen, riktigt bra tv-spelare. Blev första svenska mediesajt att erbjuda läsarbloggar, och bland de egna bloggarna har Linda Skugge blivit något av en folkrörelse. Nyhetstempot har ökat och sajten lyft - kör hårt!
www.expressen.se

5 Dagens Nyheter (6)
Vi erkänner - vi trodde inte mycket på DN:s webb-tv. Men vi är imponerade - tidningen utnyttjar på ett bra sätt de egna reporterresurserna. Dessutom blir DN.se bättre och bättre på att lyfta fram lockande material på förstasidan och på att skriva egna nyheter - uttåget ur TT-träsket gjorde dem gott. Formen har blivit modernare och bildjournalistiken är troligen bäst i Sverige. Det enda vi undrar över är varför chefredaktör Wifstrand envisas med att skriva landets mest svårlästa - och förmodligen dyraste - blogg.
www.dn.se

6 TV4.se (åter)
TV4.se har tagit ett rejält kliv framåt sedan i fjol, då den med sin pinsamma gamla frames-sajt utsågs till Sveriges näst sämsta sajt. Det är den inte längre - låångt ifrån. En ny och vågad form och fantastiska undersajter som Kändis och Fotbolls-VM gör att vi hoppas mycket på Fyran. Nu gäller det bara att få allting att hålla ihop.
www.tv4.se

7 Svd (4)
En kompakt och packad sajt med massor att hitta. Svd.se tvekar inte att gödsla med materialet, vilket ger oss mycket att klicka på. Vi gillar artikelkommentarerna, topplistorna och alla sköna bildpuffar.
www.svd.se

8 Näringsliv 24 (ny)
Med ett ljudligt bang ångvältade N 24 in på marknaden och blev Sveriges inte bara största utan även bästa affärssajt. Tilltalet är mitt i prick: personligt, lockande, lättsamt. N 24 gör kul läsning av ekonominyheter - en svår konst.
www.n24.se

9 Dagen (ny)
En ruggigt bra nischad nyhetssajt med mängder av både nyttigt och kul för Sveriges kristna. Det är inte var dag en mediesajt känns webb 2.0 - Dagen kan du anpassa efter din egen smak. Modern design och bibeln som mp3 är pricken över i.
www.dagen.se

10 NA.se (ny)
Nerikes Allehanda leder rejset bland lokaltidningarna med en genomtänkt satsning på lokal-tv som ökar närvarokänslan. Här har man valt att göra webben till något eget istället för att bara lägga ut dagens tidning - bra tänkt.
www.na.se

UT FRÅN LISTAN: Kanal 5 (5), DI(8), IDG(9), Corren (10)