1 Nordnet (ny)
Sveriges bästa aktiesajt är också den snyggaste med fräsch design, modiga färger och fina illustrationer som lättar upp tunga siffror. En välgjord ”bli kund-guide” ger tydlig överblick - innan man bestämt sig. Men det som verkligen stjäl vårt hjärta är de roliga tjänsterna med ”Experterna” i spetsen. Vi älskar att följa börsproffsens affärer och läsa deras personliga kommentarer kring köp och sälj. Nordnet är på väg åt rätt håll: unikt innehåll av hög kvalitet. Nu väntar vi bara på att börsproffsen ska börja videoblogga.
www.nordnet.se

2 Aktiespar.se (ny)
Avanzas nya Svensson-tjänst Aktiespar.se gör aktieköp enkelt. Det är inte bara billigt, det är dessutom pedagogiskt och lättanvänt. Sajten går helt enkelt inte att missförstå. Erbjuder dessutom den viktiga tjänsten köp av fonder – helrätt för småspararen, förstås.
www.aktiespar.se

3 Skandiabanken
Skandiabanken lyckas med det som så många går bet på: att ha många banktjänster och samtidigt göra en lättanvänd sajt. På Skandia.se är det en fröjd att betala sina räkningar. Nästan i alla fall. En bra toppmeny ger totalkoll på läget med mer information än de flesta – fullmakter, årsbesked, ja det mesta du vill veta.
www.skandia.se

4 Ica
Ica har inte bara skapat en sjukt smidig banktjänst, man har tagit fram ett lysande helhetskoncept. En matbutik där du både kan låna pengar till oxfilén och hitta receptet på potatisgratängen att äta till – kan det bli bättre? Ja, om Ica fortsätter i samma takt kan det defintivt det. Deras nya, smarta bolånekalkylator visar vägen.
www.ica.se

5 Ikanobanken (ny)
Kundnytta är i fokus hos Ikea – och den tanken har man tagit med sig till Ikanobanken.se. Här är det mesta lätt, snyggt och välgjort. Visst kan man gå vilse på Ikea, men på Ikanobanken.se hittar du alltid rätt. Tjusiga funktioner som att lägga upp sparmål på ditt konto och automatisk övervakning av marknadens alla boräntor charmar oss direkt.
www.ikanobanken.se

6 Avanza
Flest funktioner, mest information, mycket analyser. Avanza erbjuder snäppet mer än konkurrenterna – synd bara att det är lite rörigt. Deras sköna aktie-community gillar vi skarpt.
www.avanza.se

7 SBAB (ny)
Med en så smidig låneansökan är det inte konstigt att SBAB lånade ut 20 miljarder kronor via sin sajt i fjol. Och ränteblogg, kan det bli mer hett än så?
www.sbab.se

8 Aktiedirekt
Ett tydligt och rent verktyg för billig aktiehandel med bra hjälptexter. Vi gillar Aktiedirekt!
www.aktiedirekt.se

9 Föreningssparbanken
I sann folkbanks-anda satsar Föreningssparbanken stort på användarvänlighet med utförliga hjälptexter och en instruktionsfilm. Banken jobbar för att alla ska fatta hur man gör – och lyckas bra.
www.foreningssparbanken.se

10 SEB
En späckad sajt som det är förvånansvärt lätt att hitta på - en bra meny ger god översikt. Extra plus får SEB för att de är första bank i Sverige att erbjuda Verified by Visa och för frågelådan där bankens tunga namn svarar på kundfrågor.
www.seb.se