De flesta av oss kan ha lite svårt att komma igång med sportandet, och då är det viktigt att motståndet är så litet som möjligt. Inspiration, stöd, råd, allt som kan hjälpa en att träna bättre och minska risken för skador. Kanske en blogg som både tipsar och funderar. En podd som sällskap i lurarna?

Läs också: Topp100 2020: Här är Sveriges 100 bästa sajter och nättjänster

Men minst lika viktiga, eller kanske mer, är resurserna för de som redan kommit igång, som älskar sin sport och sitt lag, och förstås alla de som supportar dem. Ingen ägnar sig (väl?) åt lagsport för att de älskar administration och registerarbete. Då är det fantastiskt att det finns tjänster som trollar bort så mycket som det bara går av allt det där, som ser till att man kan ägna sig åt det man faktiskt brinner för.

Vinnare: Laget.se

topp100

Laget.se hjälper till med allt möjligt som lag och föreningar kan behöva så att allting funkar, för styrelse, spelare, föräldrar, supportrar, och lagledare. Där finns allt från funktioner för medlemsregister till hjälp med hemsida och ekonomi. Nytt är att de satsat på verktyg för ”camp” alltså olika sorters läger och turneringar och allt sånt som sporttyper håller på med, men också hjälp med att få ut utdrag ur belastningsregistret så att bara de som borde jobba med kids får jobba med kids. Extra bra för den som kanske inte hade tänkt på det annars.

FAKTA:

Sajtansvarig: Per Stenmar, CTO
Antal heltidstjänster: 19 st. heltid
Sajten är byggd av: egenutvecklad
Unika besökare per vecka: 856 132 i snitt senaste åtta veckorna

Här är övriga sajter om sport och träning som hör till de bästa i Sverige:

topp100

Friskis&Svettis

Oavsett om du vill hitta specifika pass och kurser, kunna träna hemma med onlinepass, eller bara få inspiration och kunskap kan Friskis erbjuda allt möjligt på nätet. Onlineträningen finns både som playtjänst, eller som faktiska livepass, vilket kan behövas när orken tryter hemma. Det finns till och med små ”timeout”-klipp om du vill få vifta lite syre i kroppen medan du jobbar.

topp100

Styrkelabbet

Det må så vara att sidans utseende inte är det allra modernaste, men ibland är det faktiskt insidan som räknas (precis som styrka kan vara viktigare än exakt hur synliga musklerna är utanpå). Styrkelabbet gör träning tillgänglig för både gröngölingar och insnöade med app, podd, och en hel guide till att bygga ett hemmagym som garanterat hjälpte många i våras.

topp100

Svenskalag.se
Det finns så sanslöst mycket att hålla reda på i ett litet lag (eller ett större) och det är oftast inte ekonomi- eller organisationsproffs som ger dem sin själ. Svenskalag är ytterligare en tjänst som gör det enklare att kunna lägga kraft på de roligare sakerna, som att lägga massa fotbollar i en stor nätpåse eller skära upp frukt. Många funktioner små – men tagna ihop är det guld.

topp100

Yogobe

Yogobe fortsätter att vara en bra resurs för den som inte kan eller vill komma iväg till en yogastudio – även när man inte funderar på hur väl mattorna kan desinficeras. Kanske lite oväntat har bloggen blivit en ganska mysig läsning som bjuder både personliga reflektioner och hjälp med krångliga ställningar.

Läs också: Topp100 2020: Här är Sveriges 100 bästa sajter och nättjänster