En rad svenska söktjänster och prisjämförare är i allra högsta grad relevanta för användarna. Trots att Google äger och kontrollerar webbsök så lever vertikala söktjänster som Hitta, Blocket Jobb och Hemnet i allra högsta välmåga. Samtidigt har Google aldrig lyckats utmana svenska prisjämförare som Prisjakt och Pricerunner.

Läs också: Topp100 2018: Här är Sveriges bästa sajter och nättjänster

Sök har om möjligt blivit ännu viktigare när användarna gör allt mer på mobilen. På en liten skärm är det alltid smidigare att söka än att hoppa mellan kategorier.

topp100

Vinnare: Pricerunner

Pricerunner har vässat designen och gränssnittet det senaste året - allt med den mobila användaren i fokus. Grundorden är enkelhet och snabbhet.

Sedan Nicklas Storåker köpte upp ärevördiga Pricerunner tillsammans med H&M:s vd Karl-Johan Persson för två år sedan har det hänt saker. Antalet prisjämförda produkter har ökat med 270 procent till 1,5 miljoner och antalet butiker har ökat med 160 procent till 5 530 butiker. Vi lyckas åtminstone inte hitta prylar som inte går att prisjämföra.

Missa inte eventet alla pratar om: Webbdagarna Stockholm 20-21 mars 2018 »

Det märks att Pricerunner anställt ett stort antal nya utvecklare. Pricerunner har senaste året lyft både gränssnitt och teknik till nya höjder. Oavsett vad du vill prisjämföra hjälper dig Pricerunner vidare i realtid med blixtsnabba sökförslag och priser innan du ens skrivit färdigt sökordet.

FAKTA:
Sajtansvarig: Daniel Antell, CPO & Roger Forsberg, CTO
Antal heltidstjänster: 116 medarbetare
Publiceringsplattform: Egenutvecklad
Vem har byggt sajten: Egenutvecklad
Unika besökare per vecka: 1 miljon i veckan

topp100

Blocket Jobb
Blocket Jobb har blivit fullt ut responsiv och gjort det möjligt att spara tidigare sökningar med ett enkelt hjärta. Möjligheterna att filtrera sökresultatet gör det enkelt att söka och bevaka drömjobbet utan att behöva leta på Sveriges alla jobbsajter.

topp100

Hemnet
Hemnets bostadssök med kartan i fokus ger oss precision i avgränsningarna i jakten på drömbostaden. Att det går att få fram tidigare slutpriser i en angränsande flik är konsumentinformation på högsta nivå. Tack Hemnet för att ni finns.

topp100

Hitta
Hitta ger dig allt du behöver veta och lite till om människor och företag. Hittas kartapp ger dessutom självaste Google en match särskilt om du rör dig utanför de större städerna.

topp100

Prisjakt
Prisjakts blixtsnabba produktsök inom ständigt fler kategorier fungerar lika bra för fria sökningar som gnetigt detaljerade filtreringar utifrån produktkategori. Popularitetsrankingen är en välsignelse när du letar prylar utanför egna kunskapsområdet och Prisjakt excellerar när det kommer till produktinformation och recensioner.