Numera är det en självklarhet att ta med sig surfplattan in i köket när det är dags att laga middag. Utbudet av bra recept på nätet fortsätter att växa så inspirationen kan vi verkligen inte klaga på. Det är tydligt att mat är långt mer än en nödvändighet, snarare en hobby för många svenskar. Intresset för vad vi äter fortsätter växa, något som matsajterna passat på att dra nytta av.

Läs också: Topp100 2017 – Här är Sveriges 100 bästa på nätet

Sajterna som säljer matvaror växer så det knakar. Men presentationen av varorna är inte alltid den bästa. Bilderna är begränsade i storlek och all text på förpackningen kan man inte ta del av. Här efterlyser vi förbättringar.

topp100

Vinnare: Tasteline

Förfinad mobilanpassad form och struktur och ett överflöd av recept av hög kvalitet (knappt 27 000!) tar Tasteline hela vägen till toppen. Tasteline är matsajten som vi återkommer till år efter år och som sedan en tid tillbaka ägs av Mathem. Förra året förbättrades integrationen med Mathem, vilket underlättar för dig som vill få ingredienser till ett visst recept levererade hem till dörren.

FAKTA:
Ansvarig för sajten/apparna: Mia Troberg, chefredaktör och Olle Yngvesson, tekniskt ansvarig
Antal heltidstjänster: 2
Publiceringsverktyg: Wordpress
Sajten är byggd av: Grebban
Unika besökare per vecka: 500 000

Här är de övriga matsajterna som hör till de bästa i Sverige 2017.

topp100

Ica
Ica bjuder på många och bra recept. Det är busenkelt att justera antalet portioner i recepten och därefter lägga till ingredienserna i en inköpslista som man alltid har med sig i Ica-appen. Pluspoäng för att man motiverar kunderna att komma igång med vardagsmotion.

topp100

Köket.se
Förra årets vinnare i matkategorin står fortfarande stark med sin koppling till matprogrammen i tv. Det här är den självklara destinationen om du hänger med i Sveriges mästerkock eller vill ha koll på Per Morbergs matlagningskonster.

topp100

Mathem
Den ledande e-handlaren bland matföretagen är bra på e-postmarknadsföring som lockar till köp och har ett rikligt och varierat utbud. Spännande nyheter är leveranser av vin hem till din dörr och att Mathem kan plocka upp eventuella paket som ska skickas iväg, så att du slipper springa iväg till ditt lokala postombud.

topp100

Taffel
Taffel är en matcommunity med bloggar och recept som bjuder på betydligt mer tuggmotstånd och spännande kryddning än de mer strömlinjeformade receptsajterna. Här är chansen att hitta helt ny inspiration och överraskningar lite större, men så är också målgruppen beredd på att lägga lite extra tid på matlagningen snarare än att svänga ihop en snabb måndagsmiddag. Det märks att ett gäng riktiga entusiaster ligger bakom Taffel.