Det är jobbigt det där med fri vilja, att behöva ta beslut och göra val hela tiden. Det finns för många saker att försöka välja, hitta och förstå – då är det jättebra med tjänster som kan göra en del av arbetet åt oss. Och allt eftersom algoritmerna blir smartare och smartare blir problemet snarare att välja vilken tjänst man ska använda …

Läs också: Topp100 2017 – Här är Sveriges 100 bästa på nätet

topp100

Vinnare: Prisjakt

Svår att knocka från listan och prispallen, helt enkelt. Bra sökfunktioner som under året uppdaterats med till exempel möjligheten att sortera bort butiker med för dåliga omdömen, och en köpguide – och ett byte till https för ökad säkerhet. Dessutom uppgraderad mobil upplevelse.

FAKTA:
Publiceringsverktyg: Egenutvecklat
Sajtansvarig: Christian Toft, CPO och Maria Hall, CTO
Besökare: 1-1,5 miljoner / vecka

Här är de övriga sajterna för att söka och jämföra som hör till årets bästa 2017:

topp100

BlocketJobb
När myndigheter inte gör sitt jobb så bra kan tyvärr någon annan behöva gå in. Blocket gör det bästa av sin storlek och erbjuder en bra tjänst för både arbetsgivare och arbetssökare.

topp100

Hemnet
En sajt som är rolig och användbar till och med när man inte egentligen ska köpa något. Snygg, praktisk, erbjuder kringfunktioner.

topp100

Hitta
Gör precis vad det står på etiketten. Rolig ny funktion: att lite snabbt rapportera om saker i närheten som kan vara bra att veta.

topp100

lokalguiden.se
Det kanske inte är varje månad man behöver en lokal till sin verksamhet, men om man gör det är det bra med en enkel tjänst som hjälper en med precis exakt bara det.