Svenska organisationer är beroende av internet för att sprida kunskap om sina tjänster, marknadsföra sin verksamhet och därmed värva nya medlemmar. Och visst gör de flesta organisationer ett riktigt bra jobb på webben i dag. Här är de som lyckas ta sig hela vägen till toppen på årets upplaga av Topp100.

Läs också: Topp100 2017 – Här är Sveriges 100 bästa på nätet

topp100

Vinnare: Svenska kyrkan

Kyrkans helt nya sajt är stilren och har sökrutan i fokus. Det går snabbt att hitta relevant information om lokala aktiviteter. Med hjälp av ärkebiskopens egen podcast, bloggar och en ambitiös satsning på sociala medier (ärkebiskopen Antje Jackelén har en föredömlig närvaro på Twitter) lyckas man nå ut med kyrkans budskap i den moderna, digitala verkligheten.

FAKTA:
Ansvarig för sajten/apparna: Liselotte Rogberg
Antal heltidstjänster: 4 på nationell nivå (ytterligare ca 1000 redaktörer på lokal nivå)
Publiceringsverktyg: Content Studio
Sajten är byggd av: Phosworks (UX, design och front-end) och Teknikhuset (back-end)
Unika besökare per vecka: 150 000

Här är de övriga organisationssajterna som hör till Sveriges bästa 2017:
 

topp100

Arla
Recept, pysseltips och naturligtvis massor av information om kor. Arlas nya sajt levererar på alla punkter och som grädde på moset erbjuder man, i samarbete med Mathem, en matkasse med en färdig veckomeny som levereras hem till din dörr.

topp100

IIS
En organisation som Internetstiftelsen i Sverige, IIS, har en hel del att leva upp till när det gäller den digitala närvaron. Och vilken tur då att IIS infriar våra förväntningar. Internetmuseum, Bredbandskollen och det rikliga utbudet av utbildningsmaterial (Internetguider) är bara några av de tjänster som IIS tillhandahåller och som vi gärna återkommer till gång på gång.

topp100

Stim

Förra årets vinnare i kategorin för organisationer fortsätter på den inslagna vägen. Man är ett föredöme inte minst när det gäller digitaliseringen av de olika tjänster som erbjuds svenska musikskapare och musikanvändare. Under förra året lanserade man bland annat tjänsten "Rapportera livespelning i Sverige"

topp100

Svenskt näringsliv
Svenskt näringsliv återkommer år efter år i toppskiktet bland svenska organisationer på webben. Till stor del tack vare ett rikligt innehåll som även håller hög kvalitet. Nu ryktas det dessutom om att man håller på att bygga upp en egen nyhetsredaktion.