Vid det här laget börjar nästan alla kommuner förstå att webben är en grej, och bygga utifrån det så kallade funka-konceptet, där det handlar om medborgarna och inte kommunen. Information och innehåll ska vara organiserat och sorterat så att man kan hitta det man behöver och slipper leta och vada i allt annat. Nivån är hög och tävlingen var jämn!

Läs också: Topp100 2017 – Här är Sveriges 100 bästa på nätet

topp100

Vinnare: Enköping

Innan sommaren lanserades en helt ny sajt som ska fungera ännu mer utifrån invånarnas behov och liv. Tillgängligheten har testats av faktiska användare, även de med funktionsnedsättningar. Istället för att visa upp kommunen vill man att det enkelt ska gå att hitta den information eller hjälp man behöver utifrån olika områden. Man har också byggt små sidowebbar för områden som turism eller jobbsök. 

FAKTA:
Publiceringsverktyg: Sitevision Cloud
Sajtansvarig: Anna Densjö
Besökare: ca 7000 besökare / vecka

Här är övriga kommuner som hör till de bästa på nätet 2017:

topp100

Falkenberg
Man har delat upp kommunen som tjänst och som plats, och nya falkenberg.se är lite som en slags lokalturismsajt där du kan hitta allt möjligt matnyttigt och roligt.

topp100

Nacka
Bra att kunna hitta information utifrån flera olika söksätt – och jättesmart att kunna logga in och prenumerera på vissa flöden eller bokmärka viktiga sidor.

topp100

Falun
Är det fånigt att tycka det är fint att Faluns hemsida använder sig av precis rätt faluröda i sin grafiska profil? Men även utöver det har man jobbat på tillgänglighet och användarvänlighet.

topp100

Örebro
Bra balans mellan snyggt och avskalat och omedelbart användbart. Vad vill du ha hjälp med – bokstavligen.