Även i år kommer ”familj” i princip bara att betyda föräldrar och barn. Det finns fortfarande luckor att fylla för en smart entreprenör eller tjänst som vill göra något riktigt snygg och användbart. Även bland de existerande sajterna händer inte jättemycket; några stora aktörer som gör bra grejer. Nästa år vill vi se något riktigt maffigt!

Läs också: Topp100 2017 – Här är Sveriges 100 bästa på nätet

topp100

Vinnare: Pappas appar

Pappas appar har länge varit en populär sajt för den som letar både roliga och fåniga och praktiska och pedagogiska appar till sina barn. Under året har de utvecklat sajten till att bli snabbare och mer responsiv, men också satsat på att göra det ännu lättare att hitta och förstå inom olika kategorier eller krav. Alla arbetar i princip ideellt, vilket gör det än mer imponerande att det funkar så bra.

FAKTA:
Publiceringsverktyg: Wordpress, med egenutvecklade tillägg
Sajtansvarig: Daniel Wieselberg
Besökare: ca 25 000 / vecka

Här är de övriga familjesajterna som hör till de bästa i Sverige 2017:

topp100

Barnkanalen
Förra årets vinnare ligger stabilt kvar på listan. Snyggt, praktiskt, bra innehåll och lagom mycket interaktivitet med frågor och respons.

topp100

KPWebben 
Ibland kan internet vara som att komma hem. KPWebben har en enkel men snygg design som bjuder på mycket och varierat innehåll.

topp100

Umo
Det finns alltid frågor och oro att hantera, och då är det bra att man kan få komma till ungdomsmottagningen digitalt. Enkelt att navigera, inga stora åthävor.

topp100

UngaFakta
En liten bubblare som med en lekfull retrokänsla erbjuder en bred palett av innehåll med olika inramning. Enkelt, lagom, kul.