På något sätt kan väl alla hundra sajter på listan sägas vara livsstil, om man tänker att allt vi gör mellan födsel och död är livet. Men det behövs sajter och tjänster som på olika sätt gör vardagen och helgerna lite najsa. Och det kan vara precis vad som helst som plötsligt seglar upp som en glad favorit.

Läs också:  Topp100 2017 – Här är Sveriges 100 bästa på nätet

operan

Vinnare: Kungliga operan

Under våren lanserade Operan en helt ny sajt som både tog ett kliv uppåt rent tekniskt och implementerade en ny grafisk profil. Det känns opera – men samtidigt väldigt tillgängligt. Och tillgängligheten genomsyrar både surfupplevelsen och innehållet. Du kan både boka biljetter och läsa om vad som spelas, och få tips om hur det funkar praktiskt när du kommer till en föreställning. (Ett litet minus är att vitt på svart må vara snyggt och moody, men kanske inte alltid så lättläst.)

FAKTA:
Publiceringsverktyg: Episerver
Sajtansvarig: Kommunikationsavdelningen Operan
Besökare: ca 32 000 /vecka

Här är de övriga livsstilssajterna som hör till Sveriges bästa 2017:

laget

Laget
Nog så viktigt för idrottsföreningar av alla sorter och storlekar. Ett enkelt och smart byggt sätt att sköta de kanske lite tråkigare delarna av lag-arbetet.

thatsup

Thatsup
Äta, titta, lyssna, köpa – man kan alltid behöva lite förslag och hjälp på vägen. Snygg och praktisk sajt som kombinerar eget innehåll med användartips.

bloglovin

Bloglovin
Ett praktiskt och snyggt sätt att både samla de bloggar man redan gillar, och hitta nya att följa utifrån till exempel ämne eller vad dina kompisar läser.

tiptapp

tiptapp (app)
Ibland vill man inte köpa utan bli av med, och det kan vara sjukt jobbigt att ta tag i. Lägg upp en annons och vad du vill betala för hämtning, så kan någon annan ta hand om ditt skräp, din gamla soffa eller din lövhög. Smart, praktiskt, miljövänligt.