Hallå där Julia Skott, ordförande för Topp100-juryn 2017, hur går arbetet med årets lista?

Det går bra! Vi ser ljuset i tunneln och så vidare. Ganska snart kan vi bjuda på både listan och vinnarna.

Är ert jobb svårare eller lättare i år än förra året?

Det är nog ungefär som förra året, det vill säga små-svårt. Lägstanivån är hög, och generellt kommer det inte stora omgörningar på alla sajter varje år, så det kan vara en utmaning att bestämma vad som är riktigt bra.

Läs också: Topp100 2016 – De är Sveriges 100 bästa på internet

Kan ni se någon tydlig trend?

Det handlar mer och mer om att logga in på tjänster för att få en bättre upplevelse – och självklart också ge mer av sina uppgifter till företaget som kan göra mer och mer datadriven utveckling.

Hur mår Webbsverige generellt just nu?

Bra! Kanske inte så nyskapande och fantastiskt alla dagar, men som sagt, de flesta sajter är på nivån att man inte tänker på hur de är byggda utan bara kan använda dem.

Vad tycker du kännetecknar en riktigt bra sajt?

Tillgänglighet, överskådlighet, och snygg men inte påträngande design.

Topp100, Sveriges bästa på nätet just nu, drar igång fredag 24 februari. Då bjuder vi på hela listan – alla sajter som lyckats passera nålsögat och ta sig in bland de 100 utvalda. Därefter avslöjar vi vinnare i varje kategori, med start måndag 6 mars. Totalvinnaren, Sveriges bästa sajt 2017 alla kategorier, kan jubla fredag 17 mars.

Webbdagarna Stockholm 21 – 22 mars 2017 är snart fullbokat, missa inte att köpa din biljett innan de tar slut. Läs mer och boka HÄR.