Även om det kanske inte alltid känns så, finns det många timmar per dygn och vecka och år där man gör saker som man åtminstone lite grann får bestämma själv. Saker som man vill göra, som gör en glad – eller som behöver göras runt allt det andra. Kanske är livet det som händer medan vi gör andra planer, eller så är det planerna som är livet. Hur som helst kan man behöva hjälp på vägen.

Läs också: Topp100 2016 – De är Sveriges 100 bästa på internet

Thatsup

Vinnare: Thatsup

På ett sätt är Thatsup, som lanserades i sin nuvarande form under 2015, bara en sajt som tipsar om vad du kan göra nu, strax, eller lite senare. Mat, dryck, underhållning, hotell, shopping – nästan vad som helst, faktiskt. Men det finns ett gäng olika sätt att hitta de utlovade guldkornen. Du kan söka fritt, du kan leta i olika kategorier, kolla vad som är populärt eller hett, eller kanske utgå från föreslagna sökningar som kombinerar stadsdel med aktivitet. Ibland vet man precis vad man vill göra, och ibland är man för korkad för att tänka själv och då är det kalas att slippa. Oavsett humör eller blodsockernivå hjälper Thatsup dig att göra det du vill göra. Nu, strax, eller lite senare.

Fakta:
Sajtansvarig: Adam Linders
Anställda: 6 heltidsanställda
Sajt och publiceringsverktyg byggda av CTO Fredrik Jungstedt
Antal besökare: ca 90 000 unika per vecka

Här är de övriga livsstilssajterna som hör till Sveriges bästa 2016:

Freeride

Freeride.se

Passion och funktion möts på en sajt som försöker ge den insnöade skidåkaren allt hen kan vilja ha. Intressant läsning med mycket varierat innehåll, men lika mycket interaktion med andra som älskar snö lika mycket som du. Både forum och användarnas egna bilder och annat material.

laget.se

Laget.se

Sveriges idrottsliv är fullt av eldsjälar, och Laget.se gör att de kan lägga sin tid på själva idrottandet istället för att rodda med medlemsregister och informationsutskick. Alla verktyg och tjänster som både tränare, spelare och stödtrupper kan behöva.

mazily

Mazily

En dejtingtjänst som jobbar hårt med både tilltal, utseende och funktioner. Inklusive roliga saker som Veckans Singel, där någon av medlemmarna lyfts fram lite extra i företagets kanaler.

skjutsgruppen

Skjutsgruppen

Ibland gör man en enda sak och gör den bra. Ska du åka dit? Hit? Med någon? En digital tjänst som gör en bra grej på ett bra sätt.