Blocket

Blocket

Tre miljoner besökare kan inte ha fel. Blocket är en institution som bildar en helt egen sajtkategori på den svenska webben. Blocket gör sällan några jättedramatiska utvecklingskliv. Men de jobbar hela tiden på att förbättra tjänsten. Och gör det bra.

Bokavård.se

Bokavård.se

Ett dilemma för många människor som vill söka vård är att de helt enkelt inte vet vart de ska vända sig, eller var de ska börja. Vårdbranschen är ofta förvirrande. Bokavard.se gör det lättare att hitta det du behöver, där du är.

Tradera

Tradera

Nya Tradera som lanserades förra året är ett jättelyft på många sätt. Nu funkar sajten kanon oavsett vilken skärmstorlek du använder och är väl optimerad för de vanligaste användningsområdena.

LeoVegas

Leovegas.com

Relativa nykomlingen Leovegas fortsätter att utvecklas och växa. Det här är en pigg spelsajt med stort utbud av spel och väl fungerande mobilupplevelse.

Mr Green

Mrgreen.com

Mrgreen jobbar lite extra för att skapa en skön atmosfär och trevlig inramning till spelupplevelsen. Det gör skillnad.

Skjutsgruppen.nu

Skjutsgruppen.nu

Skjutsgruppen har jobbat hårt och utvecklat sitt koncept från kul initiativ till en väl fungerande digital tjänst och folkrörelse.

Nobel Prize

Nobelprize.org

Nobelprisets officiella sajt är fullproppad med fantastiskt innehåll: intervjuer med pristagare i text och rörlig bild, biografier och historiska nedslag. Dessutom kan den som vill roa sig med att spela utbildande spel om allt från diabetes till laser.

Pappas appar

Pappasappar.se

Sajten som guider förvirrade föräldrar i floden av appar för barn. En samhällsinsats som kan vara viktigare än vi inser i dag.

Tvdags.se

Tvdags.se

Tv-serier är en av de absolut populäraste kulturformerna hos svenskarna 2015. Men de traditionella medierna har inte riktigt hängt med. Och kanske ska de inte göra det heller. Dagens tv-nördande är en helt digital och till stor del ideell kultur, sprungen ur rörelsen av fildelnings- och undertextentusiaster. Och det är samma typ av entusiasm som bygger en sajt som Tvdags. Även om skribenterna är proffs och tv-tittandet för de flesta idag flyttat till streamingtjänster.

Moviezine.se

Moviezine.se

Bra sajt som samlar film och tv-älskare och guidar dem till bättre innehåll. Snygg sajt som sprudlar av samma typ av härlig entusiasm som driver Tvdags ovan.

Läs mer: Här är Sveriges 100 bästa sajter 2015

Fakta

Årets tema på Webbdagarna Stockholm 24-25 mars är "smarta affärer" – att se bortom klick, likes och snabba affärer för att fokusera på långsiktiga affärsmål genom data och smarta tjänster. Bland talarna finns Youtube-stjärnan Clara Henry och personerna bakom den uppmärksammade #805millionnames-kampanjen med Zlatan. Passa på att säkra din plats, biljetterna är på väg att sälja slut: www.webbdagarna.se/stockholm