Det är inte lätt att avgöra vad som är en livsstilsajt. En definition av livsstil är helt enkelt ”hur livet levs”, vilket ger kategorin en bredd som är både en möjlighet och en omöjlighet. Vi väljer att se kategorin som den som handlar om allt det där roliga vi ägnar oss åt för att vi är intresserade av det och mår bra av det, som till exempel sport, mode, inredning, trädgård, hantverk och mycket mer.

Och en bra livsstilssajt är en som utstrålar både ett fördjupat intresse och en medryckande passion för ämnet. Den andas expertkunskap, samtidigt som den inte exkluderar.

Läs mer: Här är Sveriges 100 bästa sajter

Vätternrundan

Vinnare: Vätternrundan

Att cykla är sannerligen en livsstil och cyklister trivs fint i samlade klungor, både på nätet och ute på vägarna. Vätternrundan lyckas förmedla tjusningen i att susa fram med tusentals andra runt Sveriges kanske vackraste sjö även till den som inte redan är biten. Det här är snyggt, modernt och inspirerande, såväl som tydligt och funktionellt.

Fakta
Sajtansvarig: Eva-Lena Frick/Martin Roxvret
Antal heltidstjänster: 1 
Publiceringsverktyg: Wordpress
Sajten är byggd av: Cludev
Unika besökare per vecka: I snitt ca 8-10 000/vecka på årsbasis, högsta notering/vecka 175 000 besökare varav 110 000 unika.

Andra livsstilssajter som är bland de bästa i Sverige 2015:

Mazily

Mazily

Nytt för i år hos dejtingvärldens nytänkare är bland annat möjligheten att kalla till en Maze-up, gruppträffar som anordnas av medlemmarna själva. Ny blogg, en uppdaterad app och en flik med blandade medlemskort är andra småförbättringar. Det märks att sajten hela tiden jobbar för att aktivera sina medlemmar. Mazily fortsätter att utvecklas och röra sig framåt.

Freeride

Freeride

En sajt som bygger på ett gemensamt intresse måste få sina besökare att bidra med material och engagemang. Och det är precis det som Freeride gör så bra. Hela sajten andas passion för skidåkning, hit vill man komma och träffa andra likasinnade. Forumet är aktivt, funktionerna för att interagera med andra medlemmar många och läsningen inspirerande.

Laget

Laget.se

Den här idén är så smart. Att designa webbplatser är inte, och ska inte heller vara, första prioritet för badmintonklubben eller fotbollslaget. Med en webbsida via Laget.se får föreningar och klubbar de funktioner och finesser de behöver, som medlemslistor, kalender, statistik, sms-utskick med mera. Mobilanpassat, förstås.

Byggahus

Byggahus.se

Husägare är ett engagerat släkte och det här är en guldgruva för dem. Bygga nytt, bygga om, bygga ut och renovera – här finns det du behöver veta. Inspiration blandas med konkreta tips och råd. Forumet är aktivt och levande och sajten lyfter fram besökarnas bidrag på ett föredömligt sätt. Här kan vi hänga kvar länge!

Läs mer: Så utser vi Sveriges bästa sajter

Fakta

Årets tema på Webbdagarna Stockholm 24-25 mars är "smarta affärer" – att se bortom klick, likes och snabba affärer för att fokusera på långsiktiga affärsmål genom data och smarta tjänster. Bland talarna finns Youtube-stjärnan Clara Henry och personerna bakom den uppmärksammade #805millionnames-kampanjen med Zlatan. Passa på att säkra din plats, biljetterna är på väg att sälja slut: www.webbdagarna.se/stockholm