Nu är den här, årets upplaga av Sveriges äldsta och mest prestigefyllda lista över våra bästa sajter. Sedan 1997 har Internetworld korat den svenska webbens främsta sajtbyggen och digitala upplevelser och lyft fram såväl pålitliga trotjänare som innovativa uppstickare. Årets lista är inget undantag. Här finns massor av exempel på moderna, välfungerande och nyskapande sajter.

Läs mer: Så jobbar vi med Topp 100-listan i år.

En utmaning i dag – och något som de bästa sajterna lyckas väl med – är att ligga i fas med sina besökares behov och vanor. Såväl sajtägarnas statistik som bredare undersökningar visar att vi i allt större utsträckning surfar med mobilen. Och den utvecklingen går fortare än många trott. På flera stora sajter har mobilbesöken gått om antalet besök från datorer. Detta gör att juryn i år fokuserat mycket på mobilupplevelsen och det sammantagna intrycket av hur sajterna funkar på olika enheter och skärmstorlekar. En väl fungerande mobilupplevelse är förstås ett grundkrav i dag. Sedan är det förstås olika för olika typer av sajter hur denna upplevelse bäst ser ut.

På årets lista finns hundratals exempel på detaljer, tänk och koncept som kan inspirera alla som jobbar med digital kommunikation och digitala affärer i dag.
Här nedan följer alla årets 100 nominerade sajter. Alla är de vinnare och goda exempel på bra digitala upplevelser inom sina nischer. Grattis!

Under de närmaste två veckorna kommer vi sedan att avslöja vinnarsajterna i varje kategori. De är aktörerna som står ut lite extra gentemot konkurrenterna. När vinnarna presenteras avslöjar vi också juryns motoveringar för sajterna på listan och hur vi ser på den generella utvecklingen inom de olika kategorierna. På onsdag presenterar vi den första kategorin med vinnare och motiveringar.

Om du vill veta vilken sajt som tar hem segern får du ge dig till tåls till den 24 mars. I samband med Webbdagarna Stockholm offentliggör vi Sveriges bästa sajt 2015.   

Organisationer

Svenskt näringsliv
Cancerfonden
Socialdemokraterna
Miljöpartiet
Scouterna


Turism

Fotografiska
STF
Goteborg.com
Liseberg
Nordiska museet


Söksajter

Hitta
Eniro
Booli
Hittahem
Hemnet


Matsajter

Recept.nu
Ica
Mathem
Tasteline
Matklubben


Prisjämförelsesajter

Compricer
Flygresor.se
Prisjakt
Reseguiden
Spara.se


Livsstil

Mazily
Freeride
Byggahus.se
Vätternrundan
Laget.se


Utbildning

Mattecentrum.se
Studera.nu
Uppsala universitet
Högskolan Dalarna
Handelshögskolan


Resor

SJ
Skistar
Kilroy
Fritidsresor
Ving


Bank och försäkring

ICA-Banken
If
Ikano Bank
SEB
Trygg-Hansa


Träning och hälsa

1177
Funbeat
Sats
Umo
Lifesum


Tidskrifter

Chef
Mama
Nöjesguiden
Dagens Samhälle
Politism


Underhållning

Magine
Readly
Spotify
Storytel
SVT
Sveriges Radio
TV 4
UR
Viaplay
Acast


Myndigheter

Patent- och registreringsverket
Kronofogden
Försvarsmakten
Kriminalvården
Statens Fastighetsverk


Kommuner

Norrtälje
Stockholm
Malmö
Värmdö
Karlstad


Hederspriser

Blocket
Bokavard.se
Tradera.se
Leovegas
Mrgreen
Skjutsgruppen
Nobelprize.org
Pappasappar.se
Tvdags.se
Moviezine


Nyheter

Svd
Aftonbladet
Nyheter24
Expressen
Omni


E-handel

Caliroots
Halens
Nelly
Ellos
Ridestore
Adlibris
Junkyard
Nordic design collective
Bygghemma
Sportamore

Fakta

Årets tema på Webbdagarna Stockholm 24-25 mars är "smarta affärer" – att se bortom klick, likes och snabba affärer för att fokusera på långsiktiga affärsmål genom data och smarta tjänster. Bland talarna finns Youtube-stjärnan Clara Henry och personerna bakom den uppmärksammade #805millionnames-kampanjen med Zlatan. Passa på att säkra din plats, biljetterna är på väg att sälja slut: www.webbdagarna.se/stockholm