Årets bästa kommunsajt: Karlstad.se

Välgjort, responsivt, tydligt. Denna kommun har allt man kan förvänta sig - och önska sig 2013. Och inte minst en riktigt bra mobilsajt. Här har vi en sajt som verkligen visar vägen för hur många fler svenska kommuner borde ta sig an de digitala möjligheterna.

  • Sajtansvarig: Lisbeth Malmström
  • Publiceringsverktyg: Episerver
  • Sajten är byggd av: Ord&bild (design) och Knowit (utveckling)
  • Unika besökare per vecka: 33 000


Här är de andra kommunsajterna som också tillhör Sveriges bästa:

Stockholm.se

Störst, full av innovation och givetvis omöjlig att bortse från. Denna sajt har varit med bland de 100 bästa i flera år, och visst är det en av de bästa sajterna även detta år. Precis som tidigare år imponeras vi av bredden och drivkraften på många olika fronter.

Sajtansvarig: Johannes Söderlund
Publiceringsverktyg: Episerver
Sajten är byggd av: Tieto, Creuna och Volvo IT
Unika besökare per vecka: 195 000

Trelleborg.se

Att vara en mindre kommun behöver inte alls betyda att resultaten uteblir. Här har det hänt massor under året, och vi gillar det mesta. Allt från det responsiva till att bilderna har rättigheter så att de kan spridas vidare.

Sajtansvarig: Susanne Nilsson 
Antal heldtidstjänster: 1
Publiceringsverktyg: Episerver 
Sajten är byggd av: Netrelations of Scandinavia AB
Unika besökare per vecka: drygt 12 000

Goteborg.se

Det behöver inte se vackert ut för att vara bra. Här är kommunen som uppenbart har ett stort uppdrag, tar det på stort allvar och gör massor av vettigt av sin sajt.

Helsingborg.se

Det finns så mycket att vinna på att börja i mobilen. Och att bygga sin sajt responsivt är givetvis rätt väg att lösa det på. Helsingborgs kommunsajt sprudlar inte direkt av experimentlusta och kreativitet, men det är engagerat och befriat från det alltför byråkratiska och formella.

Fakta

Vinnare i omröstningen på Internetworld.se: Trelleborg