Trenderna: De små kommer ikapp

Sveriges minsta kommun till invånarantalet heter Bjurholm och har knappt 2500 boende. Den största heter såklart Stockholm med nästan 900 000. Det ger sig självt att förutsättningarna är dramatiskt olika. Och det syns på webben också.

Ändå är det slående att de mindre kommunerna faktiskt gjort riktigt spännande tjänster och släppt sargen - det vill säga mallarna i Episerver eller Sitevision - till förmån för något som faktiskt ger en riktigt bra upplevelse för besökarna. I år verkar många på allvar bejaka mobilen, inte minst med responsiva sajter. Utvecklingen mot öppen data och olika tjänster fortsätter på bred front. Självklart är denna kategori också väl medveten om tillgänglighet för alla. Där har många andra kommersiella kommuner mycket att lära.

Utvecklingen bland kommunernas sajter går inte rasande snabbt. Men det står inte heller still. Tvärt om verkar intresset för att utnyttja webb och digitalt ökar i snabb takt.

Det känns hoppfullt.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Vem som blir Sveriges bästa e-handelssajt avslöjar vi på prisutdelningen den 23 januari. Då offentliggör vi också juryns motiveringar. Anmäl dig till Topp100-galan här!