Trenderna: Upptäckarglädje och lättnavigerat

Vad är en bra sajt om turism? Det enkla svaret borde vara en som lockar till resor och besök. Men som årets nominerade-lista visar, kan det även vara sajter som föder ett intresse som sträcker sig längre än resmålet självt.

Årets lista visar också att det inte bara är musklernas storlek som avgör en sajts kvalitet, utan också vilket innehåll som presenteras, och kanske ännu viktigare HUR det görs. Turism handlar mycket om glädjen i att upptäcka något man inte visste att man var intresserad av, och här lyckas flera av årets nominerade mycket bra. Därtill gör de det med snygga, lättnavigerade sajter som är en fröjd att uppleva oavsett om besöket sker via datorn, surfplattan eller mobilen. En annan viktig aspekt av turism är paketeringen - hur presenterar vi vårt erbjudande så lockande som möjligt? Här lyckas ett par av de nominerade så bra att vi inte är säkra på att vi ens behöver besöka deras turistmål, sajten i sig är så fullmatad av godbitar att vi nästan känner oss mätta innan vi surfat klart. Nästan alltså.

Fakta

Vem som blir Sveriges bästa e-handelssajt avslöjar vi på prisutdelningen den 23 januari. Då offentliggör vi också juryns motiveringar. Anmäl dig till Topp100-galan här!