Trenderna: Plattformar utanför webben driver utvecklingen

2013 var året då de breda plattformarna på allvar slog igenom på underhållningsområdet. Det duger inte längre att enbart ha en bra sajt, i stället rör vi oss mer och mer mot en värld där den traditionella sajten bara är en av många plattformar att verka på, och för vissa dessutom en närmast obetydlig sådan. Vare sig de ledande musik-, litteratur- eller film och tv-tjänsterna har i dag webben som sitt primära skyltfönster, i stället är det i mobilen, surfplattan, tv-apparaten och till och med i bilen som utvecklingen sker.

Överlag befinner vi oss nu i ett skifte från att tidigare ha pratat om sajter med smart funktionalitet, till att i dag i allt större utsträckning diskutera tjänster. Vi förväntar oss samma möjligheter var vi än tar del av en tjänst – surfplattan ska spela upp ett tv-program lika bra som datorn, och vi ska få tips om ny musik lika lätt i en app som i en webbläsare. Här har ingen ännu nått ända fram, men några av årets utvalda i underhållningskategorin kommer riktigt nära.

Fakta

Vem som blir Sveriges bästa e-handelssajt avslöjar vi på prisutdelningen den 23 januari. Då offentliggör vi också juryns motiveringar. Anmäl dig till Topp100-galan här!