Trenderna: Revolutionen har tagit paus

Det är många som surfar efter recept på nätet idag - men det återspeglas inte i matsajternas utveckling. Många matsajter har stått ganska stilla i några år. Det finns en massa bra recept och schyssta appar, men det sker inga stora nysatsningar. De stora revolutionernas tid verkar ha tagit paus mellan rätterna.

I år har flera sajter gjort bra omgörningar och förbättrat sina tjänster. Det är roligt. Men med tanke på hur stor uppmärksamhet mat och matlagning får idag - inte minst i tv och i sociala medier - är det lite överraskande att det inte händer ännu mer bland Sveriges matsajter.

Även om antalet matsajter är stort med tanke på alla matbloggar där ute, så finns det ganska få riktigt ambitiösa tjänster och sajter. En anledning är att de flesta företag som säljer livsmedel inte satsar på någon ambitiös matsajt, utan istället har en företagssajt där mat är ett av flera inslag. Lite synd, tycker vi.

För inte så många år sedan var matsajterna några av nätets mest dynamiska aktörer. Så är det inte idag. Men vi hoppas fortfarande på att trenden ska vända och bjuda på en riktigt smarrig efterrättt - kanske 2014?

Fakta

Vem som blir Sveriges bästa e-handelssajt avslöjar vi på prisutdelningen den 23 januari.

Då offentliggör vi också juryns motiveringar. Anmäl dig till Topp100-galan här!