Trenderna: Många känner sig kallade, få är utvalda

Vad skiljer en söksajt från en annan? Vid en första anblick inte mycket. Men vid en stunds användning brukar de flesta avslöja sig. “Vi hittar ingen aktuell träff i ditt område” eller “resultat: 0” är allt för vanliga svar. Om söktjänster på nätet kan man säga: det är många som känner sig kallade, men få är utvalda. Helt enkelt av den enkla anledning att man inte alls kan använda dem för att söka eftersom resultatet inte blir sant. Att hålla ett bra register är både dyrt och komplicerat och där finns sannolikt också förklaringen till att de bästa söksajterna står rätt ohotade i konkurrensen. Tur att de ändå är ett par stycken som triggar varandra, kartfunktioner och register utvecklas hela tiden.

Roligt i år är dock en uppstickare som faktiskt, trots sin litenhet, lyckats skapa en bra och innehållsrik sajt för alla som försöker bli kloka på hur utbudet av hemtjänst och annan äldrevård ser ut just där du bor.

Fakta

Vem som blir Sveriges bästa e-handelssajt avslöjar vi på prisutdelningen den 23 januari. Då offentliggör vi också juryns motiveringar. Anmäl dig till Topp100-galan här!