Trenderna: Låt oss få kontroll över vår ekonomi

Bank och försäkringssajter är komplex materia vilket också märks i sajternas struktur. Särskilt på banksidan går säkerheten före allt, och i många år har vi användare också fått nöja oss med en sämre användarupplevelse. Men de här sajterna tar hela tiden stora kliv framåt och vi kan med glädje konstatera att även mobilsajterna och apparna har blivit mycket bättre. Konkurrensen mellan bankerna avgörs av användarupplevelsen och äntligen börjar det märkas.

Men det finns en vattendelare.

Många har fortfarande kvar en ton och struktur som utgår från att banken eller försäkningsbolaget har ett informationsövertag. Som kund förväntas du lyssna på vad experterna på banken säger och rätta dig efter det. Alla de sajter som letat sig in på årets lista signalerar istället att jag som kund lätt kan ta kontroll över min ekonomi. Med lätt navigering, bra tjänster och tydligt redaktionellt innehåll blir man som användare inspirerad att bestämma själv.

Ja tack, säger vi.

Fakta

Vem som blir Sveriges bästa e-handelssajt avslöjar vi på prisutdelningen den 23 januari. Då offentliggör vi också juryns motiveringar. Anmäl dig till Topp100-galan här!