Trenderna: Sajterna som tar content marketing på allvar

Vad lämpar sig bättre för content marketing än resesajter? Är du på väg ut i världen är informationssuget enormt från att du ska välja resmål till att du flyger på planet. Långt ifrån alla resesajter förmår möta den efterfrågan, men de bästa gör det utan tvekan.

Men varför dröjer mobilsajterna? Är det inte när vi sitter i busskuren i kylan som reseinspirationen behövs som mest? Det finns lite appar och några bra responsiva sajter, men på det stora hela är vi förvisade till datorn för att kunna planera våra resor på något vettigt sätt. Positivt är dock att flexibiliteten ökar, det är inte längre omöjligt att själv kunna kombinera ihop en stadsweekend med en solcharter. När det görs användarvänligt blir det riktigt bra.

En annan positiv trend är att användarna börjar få ta mer och med plats även på de stora resesajterna. Hotellrankingar och reseberättelser från tidigare besökare finns numera på flera sajter, men det skulle kunna vara mycket mer. Här anar vi en fortsatt försiktighet.

Fakta

Vem som blir Sveriges bästa e-handelssajt avslöjar vi på prisutdelningen den 23 januari. Då offentliggör vi också juryns motiveringar. Anmäl dig till Topp100-galan här!