– Jag blir nästan tårögd, nej jag blir tårögd, sade en lycklig och smått överrumplad chef för Sveriges Radios webbsajt, Mats Åkerlund till Internetworld efter prisutdelningen.

– Det betyder otroligt mycket, särskilt internt. Sveriges Radio är ju ett gammalt företag och det är väldigt kul att se att vi är med och kan utvecklas. Att göra radio på webben är något som fortfarande är väldigt nytt, men det är väldigt spännande och kommer att vara med under lång tid framöver, fortsatte Mats Åkerlund.

Det är andra året i rad som Sveriges Radio tar hem utmärkelsen Årets bästa sajt. Aldrig tidigare har någon sajt lyckats ta hem priset två gånger.

– Vi blev väldigt förvånade, vi trodde inte att vi skulle få något pris i år. Vi visste ju att vi hade blivit bättre sen förra året, men det har ju även många andra sajter, säger Mats Åkerlund, som också lovar fortsatt utveckling på SR.se.

– Vi kommer att lansera en mycket spännande idé efter sommaren.

Internetworlds chefredaktör Mikael Zackrisson motiverar utnämnandet av Sveriges Radio med att sajten utvecklats mycket under året.

– De fortsätter att förnya sig på ett sätt som är oöverträffat. De visar att public service fortfarande har något att erbjuda i den kommersiella världen, säger Mikael Zackrisson.

I sin motivering till Sveriges Radios pris skriver juryn:

”Att bli utsedd till Sveriges bästa sajt förra året räckte tydligen inte. Sveriges Radio fortsätter att utveckla sin sajt i samma takt som tidigare och visar att det går att göra en otroligt välfylld portalsajt utan att allting för den sakens skull geggar ihop sig. Med superba radiokanaler, snabba nyheter, fullständiga låtlistor, välfyllda arkiv och en cool ungdomscommunity är SR en given vinnare för andra året i rad.”

Det var åttonde året irad som Internetworld presenterade Internetworld Topp100 inför ett ett hundratal inbjudna gäster. I år var för första gången sajter var nominerade i nio olika kategorier: media, nytta, shopping, nöje, sport och spel, community, resor, myndighet och nykomling.

Årets shopping blev den populära köp- och säljsajten Blocket.
Årets nöjessajt: Brafilm.com
Årets myndighetssajt: Konsumentverket
Årets nyttosajt: Eniro
Årets resesajt: My Travel
Årets community: Lunarstorm
Årets sport & spelsajt: Svenskafans.com
Årets nykomling: Blip.se

Läs om alla vinnarna och kolla in hela listan på länkarna härintill.