Vinnare: Hemnet. Det har varit ett bra år för Hemnet. Nya appar för Ios och Android samt flera förbättringar av tjänsten i sig gör Hemnet till Sveriges bästa söksajt. Nu finns till exempel funktioner som sökindex för hur stort intresse det finns för olika bostadsområden, en förbättrad kartvy samt även lite mer udda nyheter som samarbetet med Kronofogden. Satsningen på att ta hem utvecklingen inhouse har lönat sig.

På delad andraplats:

Eniro håller ställningarna, bland annat genom att satsa stort på sina olika appar. Precis som hos konkurrenten Hitta har dock inte mycket hänt med det vanliga webbsöket, även om det fortfarande gör sitt jobb.
www.eniro.se

Hitta.se. Precis som för Eniro ligger stort fokus på mobila enheter hos Hitta. Deras mobila sajt och app är några av de mest använda på den svenska marknaden samtidigt som utvecklingen för den vanliga webbtjänsten inte är lika stor.
www.hitta.se

Booli.se fortsätter hålla en hög innovationstakt. Under året har till exempel slutpriser på bostäder lanserats. Antalet besökare ökar stadigt och Booli driver på utvecklingen även hos konkurrenterna.
www.booli.se

Hittahem.se. Trots att Hittahem lanserades så sent som i augusti förra året tar de sig in på årets lista. Med ett appliknande utseende, en snabb design och flera smarta funktioner blir tjänsten en innovativ uppstickare på bostadsmarknaden.
www.hittahem.se

Fakta

Typ av sajt: Sök.
Sajtansvarig: Carl-Henrik Borg.
Antalet heltidstjänster: 39.
Publiceringsverktyg: Egenutvecklat .
Sajten byggd av: Kentor/Ziggy Creative Colony /interna resurser sedan 2012.
Teknisk plattform är Ruby on Rails.
Unika besökare per vecka: 1,7 miljoner (inklusive cirka 400 000 genom app-trafik).
www.hemnet.se