Vinnare: Stockholms stad. Med sin satsning på öppna data och api-portalen Open Stockholm samt flera nya tjänster som tillsammans fokuserar på invånarnas behov är Stockholm.se Sveriges bästa kommunsajt. Under året har befintliga och nya e-tjänster utvecklats. Samtidigt har design och användbarhet förbättrats på i princip hela sajten. Kommunen har även bidragit med koden från sitt jämförelseverktyg när Karlstad kommun ville skapa ett liknande koncept. Stockholm.se är i framkant på riktigt.

På delad andraplats:

Göteborgs stad. Äntligen hamnar Goteborg.se på listan. I höstas lanserades en ny version av sajten och det var inte bara design och funktionalitet som förbättrades. Även sajtens texter förbättrades enligt klarspråksreglerna. Ambitiöst och imponerande.
www.goteborg.se

Karlstads kommun. Dialog och diskussion med medborgarna redan på förstasidan. Jämföra service, tydliga ingångar till e-tjänster och självservice på en helt omgjord sajt som andas användbarhet. Karlstad.se förtjänar verkligen sin position på listan.
www.karlstad.se

Eskilstuna kommun. Eskilstuna.se håller ställningarna efter en större omgörning 2011. Navigationen och söket utmärker sig och sajten känns levande.
www.eskilstuna.se

Umeå kommun. På ytan kanske inte Umeå är i den absoluta framkanten av utvecklingen, men rikligt med e-tjänster, lättnavigerad information och smarta genvägar gör att sajten platsar bland de fem bästa kommunsajterna.
www.umeå.se

Fakta

Typ av sajt: Kommun.
Sajtansvarig: Johannes Söderlund.
Antalet heltidstjänster: 4.
Publiceringsverktyg: Episerver CMS 6.
Sajten byggd av: Creuna / Tieto.
Unika besökare per vecka: 160 000.
www.stockholm.se