Vinnare: Riksdagen. Riksdagens sajt har länge varit imponerande i sin omfattning, öppenhet och i det målmedvetna arbetet med att sprida information om riksdagens arbete. Nu är omgörningen färdig och resultatet är utmärkt. Vi gillar såklart webb-tv-inslagen från kammaren, det pedagogiska arbetet med att förklara demokratins grunder och djupet i informationen, där det mesta går att hitta. Nu hoppas vi bara att förändringsarbetet fortsätter i samma takt.

Intervju med vinnarna i kategorierna myndigheter och e-handel

På delad andraplats:

Regeringen. Djupet och bredden på regeringens sajt är imponerande. Numera är även informationen presenterad på ett lättöverskådligt sätt. Långsiktighet lönar sig, och regeringens arbete på nätet är numera bland de bästa i landet.
www.regeringen.se

Arbetsförmedlingen. Det är ingen tvekan om att många myndigheter har förstått värdet i att jobba med sin sajt, både för sig själva men i synnerhet för oss medborgare. Söket i centrum, precis som man förväntar sig.
www.arbetsformedlingen.se

Skatteverket. Ingen har som Skatteverket drivit på utvecklingen av e-tjänster och offentlig effektivitet. Skatteverket vinner inga designpriser, men gör å andra sidan mer än de flesta för att göra deklarationer och skattefrågor enkla och begripliga för oss alla.
www.skatteverket.se

Riksantikvarieämbetet. Riksantikvarieämbetet hör till dem som under lång tid visat vägen för hur moderna verktyg, såsom bildtjänsten Flickr, kan användas för att göra sajterna bättre, utan att det blir komplicerat. Det gillar vi fortfarande.
www.raa.se

Fakta

Typ av sajt: Myndighetssajt.
Sajtansvarig: Informationschef Karin Hedman, webbchef Anna Olderius.
Antalet heltidstjänster: 6.
Publiceringsverktyg: Episerver.
Sajten byggd av: Know IT och interna resurser på informationsenheten.
Unika besökare per vecka: 61 000 (246 000 i snitt per månad).
www.riksdagen.se