– Juryarbetet går in i sitt slutskede och nu laddar vi för en riktig fest för de hundra bästa sajterna, säger Magnus Höij, chefredaktör på Internetworld, tidningen som sedan starten delat ut priset Topp 100.

Precis som tidigare – och det är möjligen det enda som aldrig kommer att ändras – är det hundra vinnare när väl listan presenterats. Men det finns i år flera nyheter.

– Dels breddar vi Topp 100. Det blir allt svårare att se var webben börjar och slutar och många projekt är så mycket mer än bara sin sajt. I år kommer vi att även ta hänsyn till digitala tjänster, appar och närvaro på andra plattformar. Men givetvis är sajterna grunden fortfarande, säger Magnus Höij.

Dessutom kommer prisutdelningen att ske något senare, den 17 januari 2013.

– Tidigare har vi haft Topp 100 i samband med den årliga Sime-konferensen, något som varit lyckat, men också gjort det svårt för oss att vara på plats och ägna oss åt allt spännande som händer på Sime. Nu ger vi Topp 100 en helt egen dag i stället, säger Magnus Höij.

Med start i dag, fredag, kommer redaktionen att presentera delar av de hundra nominerade sajterna på Internetworlds sajt. De övriga nominerade kommer att avslöjas löpande fram till jul.

– Juryarbetet inte är helt avslutat ännu – det finns fortfarande chans att komma in med bidrag till oss. Men de vi nu avslöjar vet vi håller måttet för att vara med bland de hundra, säger han.

Vem som vinner varje kategori avslöjas alltså först i januari. Och vem som får priset för ”Årets bästa sajt” så klart.

Här är de nominerade till Topp100 2012.
Här är fler nominerade till Topp100 2012
Dags igen för fler nominerade till Topp100 2012

Fakta

E-handel
Nyheter
Livsstil
Sök
Prisjämförelse
Kommuner
Organisationer
Myndigheter
Turism
Utbildning
Finans
Mat
Underhållning
Resor
Hälsa & träning

Dessutom har vi två specialkategorier, Årets hederspriser och Årets Innovationer.

Anmäl dig här för att vara med på galan. Är din sajt en av de nominerade? Gå till VIP-anmälningen.