Hallå där Pontus Österberg, projektledare för Omvård.se, vad har du för förväntningar inför kvällen?

– Jag tänker ta del av atmosfären. Jag kunde inte vara med på scen och ta emot priset då jag var på utbildning.

Hur påverkade utmärkelsen Sveriges bästa sajt er sajt?

– Det blev lättare att få vår finansiering förlängd och gav en del uppmärksamhet och nya affärskontakter. Allt från folk som vill ha råd och kunna bolla saker med oss till att vi har fått mindre uppdrag.

När Omvård.se kom överst på Internetworlds Topp 100-lista förra året var det flera saker som juryn tyckte var viktiga. Så här lät motiveringen då:

”Omvård.se utnyttjar verkligen webbens möjligheter fullt ut och visar att det inte behöver vara svårt att göra det svåra enkelt. Här samlas offentlig statistik om svensk sjukvård på ett synnerligen enkelt och tillgängligt sätt.”

Vad har ni gjort på sajten sedan förra året?

– När vi fick priset hade vi inte varit igång mer än tre till fyra måander. Sedan dess har vi jobbat vidare med användarstudier. Vi har också arbetat med funktionaliteten och gjort en guide för att hitta en bra vårdcentral. Inte bara visa var vårdcentralerna finns utan också berätta vilka som är bra. Och infört användarkommentarer som vårdcentralerna kan svara på. Ja, i korta drag: Mer interaktivitet.

Vad var ni stolta över som juryn inte hade sett?

– Det kanske låg med undermedvetet i juryns beslut. Men det var inte uttalat det här med att vi är en privat aktör som agerar för att göra en bättre samhällstjänst.

Vad jobbar ni med nu?

– Vi jobbar med ett eget projekt om företagshälsovård. Än så länge är det bara en prototyp på demostadiet. Mer än så kan jag inte säga just nu.