Modette.se får utmärkelsen Sveriges bästa modecommunity och ligger på 57:e plats i den totala listan över Sveriges hundra bästa sajter.

Stildagböcker, bloggar och catwalkgallerier är bara några av komponenterna. Engagerade medlemmar gör detta modezine till en "Elle-dödare" på nätet.

modette

Eleonore Nygårds, Chefredaktör för Modette.se, om sajten:

”Jag tycker att vi är bäst på mode i Sverige. Vi har lyckats med att ha en härlig och trevlig ton, och vi är duktiga på att svara läsarna på deras kommentarer. Folk mejlar mig och skriver att »Jag såg dig på stan och vara nära att gå fram och säga hej. För jag känner ju dig liksom«. Viktigast är att vara nischad, kunnig och uppdatera frekvent. Utmaningen är att det hela tiden kommer mer och mer konkurrens och vi måste ständigt visa varför läsarna ska komma till oss.

Vi växer ganska tryggt. Vi har inga jättetoppar men när vi höjer oss en nivå behåller vi de gamla läsarna. Och det är tryggt för då gör man ju någonting rätt. Det är en väldigt intressant marknad. De stora mode- och skönhetsföretagen är ganska tröga och lägger fortfarande sin budget mest på print. Det går inte att förlita sig på bannerannonsering. Därför har vi utvecklat ett nytt intäktsben. Vi har märkt att våra besökare köper kläder av varandra via vårt forum. De hittar inte det de söker på Blocket eller Tradera. Det finns ett litet hål i marknaden där. Därför har vi gjort Modette Market – en köp- och säljtjänst som lanseras snart. Det är ingen budgivning och användarna betalar en liten summa via sms när man har sålt något. Vi har också sett att många smådesigners inte har några egna webbshoppar så därför har vi också en företagsdel på Modette Market där de kan erbjuda sina varor. Hälften av vårt innehåll görs av läsarna.”

www.modette.se