Länsförsäkringar får utmärkelsen Sveriges bästa bank- & försäkring och ligger på 24:e plats i den totala listan över Sveriges hundra bästa sajter.

Alla bank- och försäkringstjänster ryms numera under en gemensam inloggning. Här får kunderna en tydlig översikt och riktade erbjudanden utifrån befintligt engagemang. Smart marknadsföring som ligger i tiden.

Sajten är stilren och enkel med tydliga ingångar från huvudsidan och hos de enskilda lokalkontoren. Länsförsäkringar har verkligen lyckats att skapa en samlad webb.

Foto

Gunilla Forsmark Karlsson, vice vd för Länsförsäkringar Bank, om sajten:

”Vi har försökt att verkligen utgå från ett kundperspektiv och inte från interna strukturer. Konsten har varit att beskriva vår helhet och att göra det enkelt för både nya och gamla kunder. Om du kommer till oss som ny kund ska du lätt hitta det du söker. Är du redan kund ska du få en bra översikt av hela ditt engagemang, både för bank och försäkring. Det är skillnaden från förut då det var mer spretigt.
Vi tror att kunderna vet vad de vill göra, men inte alltid hur de ska hitta det. Det har varit hela vår ansats att det ska vara enkelt så att kunderna inte snubblar på vägen. Nya erbjudanden ska komma först när kunderna har kommit till webbplatsen och gjort det de kom dit för att göra. Så att vi inte klämmer in för mycket tjänster innan kunden har fått utföra sitt ärende. Vi är jättestolta över att vi sjösatte den nya webbplatsen enligt plan och för att den har mottagits väl. Vi ska fortsätta att förbättra funktionaliteten och nu jobbar vi in det i vår normala utvecklingsverksamhet. Efter årsskiftet kommer vi att jobba mer samlat med utveckling, då kommer jag att få det ansvaret och ta det här vidare som utvecklingschef och i ledningen för Länsförsäkringar AB.”

Fakta

Sajtansvariga: Gunilla Forsmark Karlsson, Susanne Bergh och Maria Jerhamre Engström
Publiceringsverktyg: Microsoft Sharepoint 2007
Sajten byggd av: ett team bestående av egen personal och personal från Ibitec, Microsoft, EDB och Ottoboni Group
Andra leverantörer: Ibitec, Ottobonigroup och EDB
På webben sedan: 1995
Senaste nylansering: april 2008
Unika besökare per vecka: 125 000 (egen uppgift)
Sidvisningar per besök: 6 (egen uppgift)
Google pagerank: 6
Antal inlänkar Google: 477
Antal indexerade sidor i Google: 35 000
Responstid: 1,2 sekunder
www.lansforsakringar.se