Eniro får utmärkelsen Sveriges bästa söktjänst och ligger på 8:e plats i den totala listan över Sveriges hundra bästa sajter.

Med fötterna stadigt förankrade i Gula Sidorna, personsök och kartor och en vilja att ständigt utveckla sin tjänst håller Eniro stången mot partnern och värsta konkurrenten Google.

Senaste hiten är Supersök där Eniro på internationellt manér blandar resultat från webbsök, Gula sidorna, personsök och kartor i en och samma resultatlista. Lika enkelt som övertygande.

Utanför Supersök finns ett utmärkt bild- och videosök från Picsearch, nyhetssök från Opoint och en stor gratis privatmarknad. Självklart har Eniro hunnit med att utveckla en applikation för Iphone. Under året har dessutom utsiktsbilder från över 30 städer integrerats i kartsöket.

Antal omdömen från användarna om företag i Gula sidorna fortsätter att växa till en viktig webbresurs. En möjlighet som inte alltid är så populär bland företagen men älskat av användarna.

Andra nyheter är Mobil.eniro.se som med hjälp av artificiell intelligens lär sig användarnas sökmönster för att snabbare lämna relevanta resultat från över 1 000 mobilsajter.

Allt detta plus lite till gör att Eniro behåller sin plats som Sveriges bästa breda söktjänst.

Fakta

Sajtansvarig: Christer Pettersson och Joachim Heiroth
Publiceringsverktyg: egenutvecklat
Sajten byggd av: Eniros utvecklingsavdelning
Andra leverantörer: Apptus Technologies
På webben sedan: 2003
Senaste nylansering: januari 2007
Unika besökare per vecka: 2 570 300 (Kia)
Sidvisningar per besök: 5,35
Google pagerank: 7
Antal inlänkar Google: 5 890 000
Antal indexerade sidor i Google: 1 540
Responstid: 0,8 sekunder
www.eniro.se