Coolstuff får utmärkelsen Sveriges bästa e-handel och ligger på 7:e plats i den totala listan över Sveriges hundra bästa sajter.

Att se en kund hoppa ner i en svensk insjö i mars med Coolstuffs Borat-badbyxor kan ju bara leda till köp. Kundernas betygsättning presenteras också ett prydligt sätt. Detta är social shopping när den är som bäst.

Det hela bärs fram av en sedan i somras ny fräsch design som svämmar över av prylglädje. Samtidigt som Coolstuff utmanar genom att bjuda in kunderna gör butiken allting annat rätt med tydlig navigering och funktionell design samt en bra utcheckning. Plussa på med 30 dagars returrätt och du har Sveriges bästa e-handel.

Man förstår att Coolstuffs grundare brinner för sina prylar när man läser deras fantastiska copy som utan konkurrens är e-handelssveriges bästa. Att sedan Coolstuff alltid ligger före sina större konkurrenter i fråga om sortiment gör inte saken sämre.

Coolstuff, som en gång i tiden startades i ett studentrum i Halmstad, är beviset för att det med kreativitet och kärlek går att utmana stora detaljhandelskedjor.

Foto

Kajsa Knapp, grundare till Coolstuff, om sajten:

”Vår enda strategi är egentligen att göra sajten så bra som möjligt. Den ska vara snygg, användbar och framförallt rolig. Det är också viktigt att våra kunder ska kunna ta del av varandras omdömen, både i skrift och bild och film så att produkterna presenteras objektivt och ärligt. Kundernas omdömen är dessutom bra för oss, eftersom de kan se på våra produkter med mer icke-kommersiella ögon. Att låta dem bidra med eget material, som kreativa filmer, är ett koncept vi haft i princip sedan starten. Förutom att det ofta tillför humor och glädje, både för oss och för våra kunder, är det ett bra sätt att visa vilken funktion våra produkter har. Det tycker vi är viktigt, att lyfta fram hur man använder en produkt i vardagen. När filmerna laddas upp på Youtube ger det också positiva, virala effekter. Folk tycker filmerna är kul och blir nyfikna på produkterna.”

Christian Omander, grundare till Coolstuff, om sajten:

”Vårt mål är att skapa den maximala köpupplevelsen för våra kunder. Vi vill utnyttja allt som går att göra online. När Coolstuff var nystartat tittade vi en hel del på utländska förebilder för inspiration. Men nu jobbar vi mer med egna tankar och idéer som vi tror på. Eftersom vi är en liten, sammansvetsad arbetsgrupp är utvecklingsbiten något som vi hela tiden informellt bär med oss och jobbar med. Det är en naturlig del av verksamheten att utveckla nya tjänster och försöka använda internet och andra medier fullt ut. Annars försöker vi alltid hålla ögon och öron öppna för kommentarer och synpunkter, både på vår sajt och på andras. Alla som gör en beställning hos oss får till exempel en kundenkät. Den är frivillig att besvara, men har väldigt hög svarsfrekvens och ger oss en bra bild av vad våra kunder anser om oss, vår service och våra produkter.”

Fakta

Sajtansvarig: Christian Omander
Publiceringsverktyg: egenutvecklat
Sajten byggd av: internt (Pontus Persson)
Andra leverantörer: nej
På webben sedan: 2004
Senaste nylansering: 2008
Unika besökare per vecka: ca 50 000 (egen uppgift)
Sidvisningar per besök:
Google pagerank: 5
Antal inlänkar Google: 494
Antal indexerade sidor i Google: 169
Responstid: 2,6 sekunder
www.coolstuff.se