DN.se får utmärkelsen Sveriges bästa dagstidningswebb och ligger på 5:e plats i den totala listan över Sveriges hundra bästa sajter.

Presentation och typografi är mycket bra på DN.se och det är enkelt att hitta till olika avdelningar när man söker något specifikt.

Med väl sammansatta snabbguider ger man fakta och bakgrundsinformation till aktuella nyhetshändelser och man erbjuder en rad olika vägar (allt från ämnesspecifika rss-flöden till prenumeration på nyckelord och en egen desktopapplikation) för att besökarna ska hålla sig uppdaterade om vad som händer på sajten.

Under året har DN På Stan fått ny form och blivit en självklar guide till huvudstadens kulturliv, nu dessutom med plats för läsarnas egna recensioner.

Värt att lyfta fram är också initiativet med DN Factlab som har ambitionen att ge läsarna tillgång till grundfakta och råmaterial för egen research. Gränssnittet är innovativt och kan presentera stora mängder data på spännande och pedagogiskt sätt. Tänk vad bra tjänsten blir när den lämnar betastadiet och blir ännu lite mer användarvänlig.

Fakta

Sajtansvarig: Thorbjörn Larsson, chefredaktör och ansvarig utgivare. Charlotta Friborg, redaktionschef Dn.se.
Publiceringsverktyg: Polopoly
Sajten byggd av: olika konsulter har hjälpt tillgenom åren, senaste redesignen gjordes tillsammans med Doberman.
Andra leverantörer: DN.se använder systemet Xcap från Josh för bland annat bloggar och användargenererade delar av sajten.
På webben sedan: 1996
Senaste nylansering: hösten 2007
Unika besökare per vecka: 1 027 800 (Kia)
Sidvisningar per besök: 4,44
Google pagerank: 7
Antal inlänkar Google:2 490
Antal indexerade sidor i Google: 914 000
Responstid: 9,2 sekunder
www.dn.se